Dlaczego warto zmienić garnki na żeliwne?

Garnki z żeliwa projektowane jak też produkowane są z myślą o osobach, którym zależy na solidnych naczyniach – takich, w jakich z łatwością można przygotowywać zdrowe dania dla całej rodziny.


Użycie wysokiej jakości materiałów w produkcji tych garnków powoduje, iż spełnią one oczekiwania najbardziej wymagających eksploatatorów.




Żeliwo to niezwykle odporny materiał, natomiast warstwa pokrywającej go emalii ponadto zwiększa jego wytrzymałość mechaniczną na uderzenia. Poprawne użytkowanie jak też właściwa konserwacja zagwarantują, iż naczynia będą mogły być stosowane przez całe życie nawet przy intensywnym użytkowaniu. Gary stworzone z żeliwa korzystnie wpływają na aromat oraz smak przyrządzanych w nich potraw, zapewniając niezapomniane odczucia za każdym razem, niezależnie od stopnia eksploatacji.


Krzesło Alhambra


Garnki żeliwne Le Creuset świetnie sprawdzą się w czasie gotowania, pieczenia, smażenia czy też odgrzewania dań różnego typu. Z sukcesem możemy w nich przygotowywać zupy, sosy, rybki, pasztety, makarony, ryże, kompoty.

Jeżeli zaintrygowała Cię ta kwestia, koniecznie spójrz na treść (https://www.amz.com.pl/sklep/25-koldry) a poznasz o wiele większą ilość informacji, które na pewno wywołają na Twojej twarzy śliczny uśmiech.

Olbrzymią zaletą jest możliwość stosowania tych garów na kuchenkach ceramicznych, indukcyjnych. Równocześnie wstawienie garnka do nagrzanego piekarnika nie wpływa niekorzystnie na ich własności, co może się zdarzyć w przypadku zwykłych garnków. Dzięki zastosowaniu emaliowanej powłoki wyroby żeliwne mogą być myte w zmywarkach do naczyń.




Zastosowanie ceramicznej emalii znacząco wpływa na zmniejszenie przywierania przyrządzanych potraw, jednocześnie pozwalając na użycie mniejszej ilości tłuszczu w trakcie ich obróbki termicznej. To natomiast wpływa na obniżenie kaloryczności dań, ułatwia zmianę nawyków żywieniowych a także kontrolę stosowanego jadłospisu.
2019/02/22, 07:31:03